Panza saapuu Jyväskylään!

Panza-Jyvaskyla-yliopistonkatu-38-40100

Julkaisuvapaa lehdistötiedote

Eat Tacos – Live Forever

Vuonna 2014 Kuopiossa ovensa avannut Panza-ravintola saapuu nyt Jyväskylään. Yliopistonkadulle huhtikuun alkupuolella aukeava ravintola tuo kaupunkiin kaivatun Väli-Amerikan keittiön tacoineen, enchiladoineen, burritoineen ja mitä ikinä keksitäänkään.

Luovan kokeilun ja tiheään vaihtuvien menujen on Kuopiossa todettu kiinnostavan ja aktivoivan asiakkaita. Panzan arvostelut ovat olleet loistavia, ja konsepti on otettu niin kuopiolaisten että kaupungissa vierailevien osalta hienosti vastaan. Esimerkistä käynee Facebookin hurja arvostelumäärä (214 kpl) ja tähtien keskiarvo 4,6, mikä on erittäin hyvä tulos Panzan kaltaiselle “ei-niin-jäykälle” ravintolalle. Panza myös valittiin Glorian Ruoka & Viini -lehden vuoden 2015 lukijaäänestyksessä yleisön suosikiksi.

Soppa 365 lukijaäänestys 2015

Panzalaisessa kulttuurissa kantavina voimina ovat rentous, omaperäisyys ja huolettomuus, jotka luovat ravintolan ainutlaatuisen palveluasenteen. Alkuperäinen ajatus Panzan takana ravintolatoimintaa aloitettaessa oli “yrittämisestä itselle hauska työ, jossa oma kädenjälki näkyy heti”. Tällä tiellä jatketaan myös Jyväskylässä.

 

Kaikille helppoa ilman turhaa jäykistelyä

Jyväskylässä keittiön vetovastuun ottaa paikallisille jo ennestään tuttu, Kuopion Panzassakin työskennellyt Riku Ruuskanen. Rikun kädenjälki on viimeisimpänä ollut nähtävissä Ravintola Pöllöwaarissa.

Toinen voimahahmoista on kymmenen vuoden ajan ravintola-alan tehtävissä marinoitunut Mika Kyllönen, jonka kaupunkilaiset muistavat legendaarisen Shakerin baarimestarina vuosien takaa. Mika siirtyy Panzaan Red Bull Finland Oy:n palveluksesta.

Panzan ruoka ammentaa innoituksensa väli-amerikkalaisesta keittiöstä, mutta vähintään yhtä suuri merkitys on lukuisilla työvuosilla ja uupumattomalla kokeilunhalulla. Uutta ja vanhaa, katuruokaa ja fine diningia, mutta aina helppoa ja välitöntä ilman turhaa jäykistelyä.

ravintola panza menu kuopio a la carte

Lisäksi Panza suorastaan hellii kasvisruokailijoita. Tuoreista raaka-aineista valmistetut kasvisruuat ovat aina menulla. Myös vegaaniruokavaliota noudattaville asiakkaille on poikkeuksetta tarjolla asianmukainen vaihtoehto.

Jyväskylän Panza tarjoaa arkipäivisin lounasta, alkaen vapun jälkeisestä ajasta 2017. Iltaisin nautitaan elämästä ja rennosta ilmapiiristä à la carte -menun annoksista nauttien sekä laajan cocktaillistan antimia siemaillen. Jyväskylä valitettavasti menetti ansiokkaan Shaker-ravintolan, mutta pian Panza sammuttaa kaupunkilaisten cocktailjanon! Tärkeitä puolia Panzan konseptissa ovat myös DJ-illat ja livekeikat.

ravintola-panza-skulls
Panzassa ei pukukoodia tunneta, mutta frakitkin ovat sallittuja. “Rentoa vaihdetta silmään” on kannustuksemme. Panzaan kaikki ovat tervetulleita!

VIVA JYVÄSKYLÄ!

Terveisin

Mika, Riku, Mikko, Erno & Joona


Panza Jyväskylä sosiaalisessa mediassa:

INSTAGRAM: https://www.instagram.com/panzajkl/

FACEBOOK: https://www.facebook.com/1202538926526294/

KOTISIVUSTO: http://panza.fi/

FACEBOOK MESSENGER: http://m.me/panzajkl/


Yhteydenottopyynnöt ja haastattelut:

Mika Kyllönen Riku Ruuskanen
Puh.  +358 40 9386965  Puh. +358 50 4020036
Facebook msg.  http://m.me/mika.kyllonen.7  

 

Erno Vainanen Mikko Kemppinen Joona Kämäräinen
Puh.+358 44 5331921  Puh. +358 44 5347293   Puh. +358 44 7384745

 

 

KATURUOKA VS. RAVINTOLA

Luchas de apuestas!

Katu-uskottava ravintola, vai sisäsiisti katukoju? Näitä asioita joutui Panzan listaa luodessa pohtimaan. Olin koonnut ympärilleni keittiötiimin kokeista, joista kukaan ei ollut tehnyt ennen katuruokaa, mutta joista jokaisella oli takanaan työkokemusta maailman huippuravintoloista.

ravintola panza kuopio jefe markus kauppinenNäiden miesten cv:llä pääsisi maailmalla töihin milloin ja minne vain, mutta he olivat onnekseni valinneet seurata minua Kuopioon. Tätä taustaa vasten on helpompi ymmärtää prosessia, jolla Panzan menut luodaan. Mietimme yhdessä kaikkia niitä Meksikolaisia annoksia joita itse haluaisimme syödä ja kuinka ne tehtäisiin Panzan keittiössä. Carnitas ei varmastikkaan haudu hitaasti possunrasvassa valtavissa kuparipadoissa, vaan yön yli uunissa, jne. Katuruoka oli tuotava ravintolakeittiöön ja nykypäiväiseen Kuopioon. Päädyimme myös luomaan annoksia, joissa tuo matka tehtiin toiseen suuntaan. Vasikan poski ei ehkä kuulosta katukojun antimilta mutta ruhonosana toimi mielestämme teemaan loistavasti. Annetaan sille savuinen chipotle-marinadi, haudutetaan sous vide-tekniikalla pari päivää ja alamme olla maalissa. Halusimme hämärtää raja-aitaa ravintolan ja tacorekan välillä, tuoda katua keittiöön ja keittiötä perinteisesti kadulle kuuluviin ruokiin. Se onnistuimmeko tehtävässämme on teidän päätettävissä.

Meille prosessi on ollut mahtava kokemus ja itsemmenäköinen matka, joka jatkuu vielä pitkään!

¡VIVA PANZA!

YKSITYISTILAISUUDET PANZASSA?

Tiesithän että meillä Panzassa voidaan järjestää yksityistilaisuuksia laidasta laitaan!

Mahdollisuudet juhlien koosta venyvät aivan pienenkin porukan pikkujouluista aina isomman yrityksen koko henkilöstön kestitykseen. Panza antaa rennot puitteet ja virkeän ympäristön meksikolaisen keittiön kera ryhmällesi!

Pikkujoulukauden menuvaihtoehdot syksylle 2016:

MENU UNO

Alkuun:
Piklattu juuressalaatti

Pääruoka:
Maustekuorrutettu lohi ja Salsa Verde, 
Rice’n’Beans

Jälkiruoka:
Panzacotta

MENU DOS

Alkuun:
Cheviche

Pääruoka:
Panza Ribs & Rice’n’Beans

Jälkiruoka:
Meksikolaiset Ritarit

BUFFET (yli 30 hengen ryhmille)

Alkuun:
2 salaattia, Salsa, Creme fraiche, Nachoja

Pääruoka:
Carnitas, Kana, Kasvis
Rice’n’Beans, tortillalätyt

Jälkiruoka:
Brownie

Pikkujoulumenu tarjoillaan glögin kera hintaan 35€.

¡PANZA GOES TO OS! -ILLALLINEN 11.10.

¡Hola!

Niin tässä kävi että suunnitelmarevittely menuillallisesta Ravintola OS:n kanssa tulee tapahtumaan! Panza goes to OS (11.10.2014, Ajurinkatu 16, klo 18)!
Ollaan jo jonkun aikaa heitelty Rosendahlin Mikon kanssa ajatuksia ilmaan yhteisestä tekemisestä ruoan parissa. Idea alkoi tiivistymään varsinkin koska Mikko ja OS on auttanut Panzaa erinäisillä tavoin (esim. kun uunimme menivät rikki a while back). Yhteistyössä on voimaa!

Itse tapahtuma tulee olemaan täynnä yllätyksiä. Meksikolaista katuruokaa, suomalaista fine dining-settiä sekä varsinkin revittelyä menun annosten kanssa. Raaka-ainelistassa on sellaisia herkkuja kun mustekalaa, kuhaa, lohta, limea, mätiä, erilaisia lihoja, päärynää, ananasta ja vaikka sun mitä. Juomapaketti on suunniteltu tukemaan illallisen annoksia ja näiden nauttimisesta täydentäväksi. Panzan baarimestarit ravistavat hyvää kylmää juomaa ja OS:n sommelierit valitsevat viinit illalliselle.

Illallinen ei ole teemaltaan minkäänlainen “kokkisota” vaan keittiön mestareiden yhteistyössä tehtävä kokonaisuus jossa toisilleen hyvin erilaiset keittiön kohtaavat, Meksiko ja Suomi!

¡Viva México! ¡Viva Finlandia!

Varauksia voit tehdä OS:n kautta, yhteystiedot:
www.ravintolaos.fi, 017-263 3999, info@ravintolaos.fi

ravintola panza os kuopio illallinen

 

¡PANZA!

¡Hola! Tänneppä sitten raapustellaan lätinää aiheesta ja sen ohi. Voit käyttää valitsemiasi kanavia esittääksesi toiveita otsikoista!

ravintola panza kuopio meksikolainen lounas menu carte