Jyväskylän Panzan menu 1.0

Panza Jyväskylän ensimmäinen menu on sekoitus klassisia Panza -annoksia sekä uusia tulokkaita. On pakko hehkuttaa ehkä suomen ensimmäistä Al Pastor -varrasta jonka ensipyöräytykset ovat aivan kulman takana jo! 

 

STARTERS

 

Nacholautanen 2e // Nacho Platter 2e (L, G)

Lisäksi Talon salsaa 1€, Guacamolea 1€, Creme fraichea 1€

// With House salsa 1€, Guacamole 1€, Creme Fraiche 1€

 

Ceviche (M,G)

Limemarinoitua lohta, sipulia, chiliä ja mangoa //
Lime marinated salmon, onion, chili and mango

8e

 

Shrimp Tostada (L,G)

Paistettuja scampin pyrstöjä, friteerattua valkosipulia, paahdettu voi-majoneesia, avocadoa ja
kuivattua keltuaista // Pan fried scampis, deep fried garlic, brown butter mayo, avocado and cured egg yolk

8e

 

Portobello Tostada (G,L)

Portobelloa, 64-asteinen keltuainen, paistettuja papuja ja paahdettua sipulia //
Portobello, 64 degree egg yolk, re-fried beans and fried onion

8e

 

Grilled baby gem salad (L,G)

Planchalla grillattua babygem salaattia, creme fraichekastiketta, mantelilastuja ja rusinoita //
Plancha grilled baby gem salad, creme fraiche sauce, shaved almonds ja raisins.

8e

ravintola panza menu kuopio a la carte

MAIN DISHES

– Tacos y Burritos –

Valitse joku täytteistä ja päätä haluatko tacon vai burriton?
Choose a filling and will you have Tacos or a Burrito

 

TACO: Sisältää kolme kappaletta maissitacoja, korianteria, salsa rojan, salsa verden, guacamolen ja creme fraichen. +2€ lisähintaan rice & beans. //
Includes three corn tacos, cilantro, salsa roja, salsa verde, guacamole and creme fraiche. + 2€ rice & beans for the side. BURRITO: Iso vehnätortilla joka kierretään käsinsyötävälle rullalle // Large wheat tortilla made to be eaten by hands.

 

Al Pastor (M,G)

Chilillä ja ananaksella maustettua, pystygrillissä paistettua ylikypsää possunlapaa. Lisäksi paistettua tomaattia ja sipulia. // Grilled pork shoulder with pineapple and chili. Served with pan fried tomato and onion.

Taco 16€
Burrito 17€

Asparagus taco (L,G)

Grillattua tankoparsaa, queso frescoa ja paahdettu voi-majoneesia // Grilled Asparagus, queso fresco and brown butter mayo

Taco 16€
Burrito 17€

Fish (L,G)

Sofritossa kypsennettyä nieriää ja kuivattua nieriännahkaa // Pan fried arctic char with sofrito and dried arctic char skin

Taco 16€
Burrito 17€

Chicken Mole (M,G)

Molessa kypsennettyä kanaa ja paahdettuja siemeniä // Chicken cooked in mole and roasted seeds

Taco 16€
Burrito 17€  

– a La Plancha –

Pork ribs with cider and chili ( M,G)

Siiderillä maustettuja, yön yli haudutettuja possunribsejä.
Lisäksi rice & beans ja vihreä salaatti //
Pork ribs cooked overnight with cider and chili.
Served with rice & beans and green salad

18e

 

Slowly cooked platano (L,G)

Suolaisen makeaa, haudutettua ruokabanaania.
Lisäksi rice & beans ja vihreä salaatti. //
Salty and sweet, slowly cooked platano.
Served with rice & beans and green salad.

17e

 

Rice & Beans (M,G)


Sofritolla maustettua paistettua riisiä, papuja ja kananmunaa.
Valitse vege 14€, sea food 16€ tai al pastor 15€


Fried rice & beans with sofrito and egg.
Choose veggie 14€, sea food 16€ or al pastor 15€

 

ravintola panza menu kuopio lounas lastenannokset lapsille

Kids Menu

Chicken burrito (M)

7e

 

Pork burrito (M)

7e

 

Fish Rice & Beans (M,G)

Sofritossa paistettua nieriää, rice & beans //
Pan fried arctic char with sofrito, Rice & Beans

7e

 

Panzasta saat myös annoksia mukaan!

ravintola panza menu kuopio lounas jälkiruoka dessert

DESSERTS

Knights (L)
Köyhät Ritarit Panzan tyyliin //
French Toast Panza Style

8e

Chocolate Mousse (L,G)
Suklaamoussea, pikkelöityä mangoa ja savukookos-marenkia //
Chocolate mousse with pickled mango and smoked coconut meringue

8e

Coconut Pannacotta (G,L)
Kookospannacotta, hedelmiä ja kuivattuja marjoja //
Coconut pannacotta with fruits and dehydrated berries

8e

KATURUOKA VS. RAVINTOLA

Luchas de apuestas!

Katu-uskottava ravintola, vai sisäsiisti katukoju? Näitä asioita joutui Panzan listaa luodessa pohtimaan. Olin koonnut ympärilleni keittiötiimin kokeista, joista kukaan ei ollut tehnyt ennen katuruokaa, mutta joista jokaisella oli takanaan työkokemusta maailman huippuravintoloista.

ravintola panza kuopio jefe markus kauppinenNäiden miesten cv:llä pääsisi maailmalla töihin milloin ja minne vain, mutta he olivat onnekseni valinneet seurata minua Kuopioon. Tätä taustaa vasten on helpompi ymmärtää prosessia, jolla Panzan menut luodaan. Mietimme yhdessä kaikkia niitä Meksikolaisia annoksia joita itse haluaisimme syödä ja kuinka ne tehtäisiin Panzan keittiössä. Carnitas ei varmastikkaan haudu hitaasti possunrasvassa valtavissa kuparipadoissa, vaan yön yli uunissa, jne. Katuruoka oli tuotava ravintolakeittiöön ja nykypäiväiseen Kuopioon. Päädyimme myös luomaan annoksia, joissa tuo matka tehtiin toiseen suuntaan. Vasikan poski ei ehkä kuulosta katukojun antimilta mutta ruhonosana toimi mielestämme teemaan loistavasti. Annetaan sille savuinen chipotle-marinadi, haudutetaan sous vide-tekniikalla pari päivää ja alamme olla maalissa. Halusimme hämärtää raja-aitaa ravintolan ja tacorekan välillä, tuoda katua keittiöön ja keittiötä perinteisesti kadulle kuuluviin ruokiin. Se onnistuimmeko tehtävässämme on teidän päätettävissä.

Meille prosessi on ollut mahtava kokemus ja itsemmenäköinen matka, joka jatkuu vielä pitkään!

¡VIVA PANZA!